T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
KONYA / SELÇUKLU - Ömer Cemile Güler İmam Hatip Ortaokulu

Learnıng A Foreıgn Language Wıth The Orıgınal Materıals/Özgün Materyallerle Dil Öğrenimi eTwinning Projesi

Okulumuz İngilizce öğretmeni Aysel IŞIK'IN ortağı olduğu Learnıng A Foreıgn Language Wıth The Orıgınal Materıals/Özgün Materyallerle Dil Öğrenimi eTwinning Projesinde öğrencilerimiz tasarladıkları değişik materyallerle yabancı dil öğrenimiyle alakalı etkinlikler yaparak yabancı dil öğreniminde aktif katılım sağladılar.

LEARNING A FOREIGN LANGUAGE WITH THE ORIGINAL MATERIALS/ÖZGÜN MATERYALLERLE DİL ÖĞRENİMİ 

 PROJE HAKKINDA

Okulumuzdaki öğrenciler değişik materyaller kullanarak yabancı dil öğrenimiyle alakalı etkinlikler yapacaklar. Bu sayede öğrencilerin yabancı dili öğrenmeleri kolaylaşacak ve aktif katılımları sağlanacak.  Farklı zeka düzeyindeki öğrencilerin etkinliklerini sunmalarına fırsat tanıyacak.

 HEDEFLER

İngilizceyi eğlenerek öğretmeyi amaçlıyoruz. Eğlenerek öğrenmek, bilgilerinin kalıcı olarak akılda kalmasına yardımcı olacaktır. Bu çağda tüm öğrenciler görsel materyaller le daha iyi  öğrenmektedirler. Bu nedenle İngilizce öğretirken farklı materyaller kullanmalıyız. Çünkü birçok malzeme türü İngilizce öğrenmeyi kolaylaştırır. İngilizce çeşitlilik ve aktif katılım gerektirir. Bu nedenle öğrencilerimiz etkinliklerimizde önemli bir rol oynamaktadır. Orijinal malzemeler özgüvenlerini artıracaktır. Bizim çabamız farklı görüşlere yol açacaktır.  

ÇALIŞMA SÜRECİ

Ekim ayında partner okullar buluşacak. Proje kabul edildikten sonra Twinspace oluşturulacaktır. Projenin Logosu belirlenecektir. Okulun tanıtımı ile ilgili afişler ve panolar hazırlanacaktır. Kasım ayında Öğrenciler hayvan maskesi ve kostüm tasarlayacaklar. Aralık ayında Öğrenciler şehir maketini hazırlayacak ve maket üzerinde yönlendirme yapacaklardır. Öğrencilerden biri yolu tarif edecektir. Diğer öğrenci bu şekilde hareket edecektir. Ocak ayında öğrenciler ülkelerinin haritasını çizecekler. Bu haritada hava koşullarını gösterecekler. Şubat ayında öğrenciler farklı materyaller kullanarak bazı meslekleri tanıtacaklar ve  meslekler derilesi yapacaktır.  Mart ayında öğrenciler parti malzemeleri tasarlayarak partiyi organize edecekler. Nisan ayında öğrenciler çevreyi temizleyen özgün ürünler tasarlayacaklar. Bu ürünler stantta sergilenecektir.Buna ek olarak çevre bilincini artırmak için eğitici sloganlar hazırlayacaklar.  

BEKLENEN SONUÇLAR

Proje sonunda öğrenciler hevesle İngilizce öğreneceklerdir. Dil öğrenmenin önemini anlayacaklardır. Harika bir deneyim kazanacaklar. Dostluk bağları gelişecektir. Hayal güçlerini zenginleştirecekler. İletişim becerileri kazanacaklar. Farklı kültürlerle tanışacaklar.   07-12-202107-12-202107-12-202107-12-202107-12-2021
Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 07.12.2021 - Güncelleme: 07.12.2021 15:01 - Görüntülenme: 134
  Beğen | 0  kişi beğendi